София, пл.България 1, 
Административна сграда на НДК-Проно, ниво партер 

тел: 02/953 11 20 
02/470 02 99 

Кукери в Ивайловград 2018 - Вила Армира - Димотика  
[ Посещения 177 ]
Разгледай
Град:   Ивайловград
Държава:  България

Обща информация

Описание:
ДЕН 1:
Отпътуване в 7:00 ч. от София, площад "Св. Ал. Невски". Пътува се в югоизточна посока, през Горнотракийската низина и земите между Източните Родопи и Сакар планина.

Кукерите в ивайловградския квартал "Лъджа" спазват стародавната традиция в навечерието на Сирни заговезни да обикалят всеки дом, за да прогонят лошите сили, за здраве и плодородна година. Прочутите кукери разхлопват чанове, за да прогонят зимата и злите духове. Традицията по тези места е от незапомнени времена. Кукерите гонят злите сили като минават през всяка къща. В центъра на квартала "беят" хвърля жито и нарича за здраве и берекет, докато трима от маскираните мъже изпълняват символично заораване. Ритуалът завършва с прочутото ляво кукерско хоро.

Пристигане в Ивайловград - южната приказка на България, магията на Източните Родопи и красотата на река Арда, където реките Армира и Арда събират долините и водите си и бързат към Егейско море... Градът на лозите и хубавото вино... Посещение на винарска изба и запознаване с винопроизводството. Не сте ли опитали ивайловградско вино, все едно не сте били в Ивайловград, защото чрез виното се усеща духа на това място...

Настаняване. Нощувка.


ДЕН 2:
Закуска.

Разглеждане на вила Армира - най-богатият частен дворец от римско време, разкрит в днешните български земи. Архитектурен паметник на почти две хилядолетия, в който можете да научите интересни факти за провинциалните римски благородници. Най-голямото богатство на вилата са изключително добре запазените и много прецизно изработени подови мозайки. След проведените реставрационни дейности обектът блесна с нова светлина и привлича все повече посетители.

Отпътуване към ГКПП Славеево - Кипринос.
Посещение на Димотика (Дидимотейхон - двойната крепост). Градът е разположен на левия бряг на Луда река, малко преди вливането й в Марица.Известен е като родно място на двама императори и един султан, и е наричан „жива обсерватория на балканската култура". Пешеходна разходка, по време на която се разглежда (отвън) джамията на султан Баязид и най-голямата забележителност на града - средновековната крепост, гордо извисяваща се на най-високото място. Отличава се с добре запазени крепостни зидове и множеството пещери, изсечени в скалите за подслон на древните жители. От най-високото място се разкрива и панорамна гледка към града и околността. Свободно време.

Отпътуване към София. Преминаване границата през ГКПП Капитан Петко Войвода - Орменион. Пристигане вечерта.

Цени

ОБЩА ЦЕНОВА ИНФОРМАЦИЯ

цена 101 лв при еднократно плащане до 10.02.2018

Период на пътуване:Възрастен в двойна стая при записване в промоционалния период:Възрастен в двойна стая след промоционалния период
17.02-18.02.2018ПРОМО! 101 лв. - еднократно плащане до 10.02.2018
ПРОМО! 105 лв. - плащане с депозит до 10.02.2018
111 лв. - еднократно плащане след 11.02.2018

Цената включва:

 • транспорт по маршрута
 • 1 нощувка със закуска в Ивайловград
 • посещение на Вила Армира
 • посещение на Димотика
 • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв.
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г. - по 2.50 лв.
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
 • входни такси за посещаваните обекти: Вила Армира - 5 лв. (възрастни); 3 лв. (учащи и пенсионери); посещение на винарска изба (обиколка на винарната, запознаване с процеса на винопроизводството) - 3 лв. и др.
 • доплащане за единична стая - 20 лв.
 • лични разходи

Начин на плащане:

 • депозит - 50 лв.
 • доплащане

Застраховане:
Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с асистанс и за България са на ЗАД "Армеец" - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа" 2.
Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора" съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа" 2.
Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележки:
Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/.
Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!
При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Резервации

КОНТАКТИ
Маркираните със синя рамка са задълйителни червено полета за задължителни