София, пл.България 1, 
Административна сграда на НДК-Проно, ниво партер 

тел: 02/953 11 20 
02/470 02 99 

Солните мини на Румъния  
[ Посещения 400 ]
Разгледай
Град:   Букурещ-Слъник
Държава:  Румъния

Обща информация

Описание:
1 ден:
Отпътуване от София, от пл. Ал. Невски от страната на ул. "Оборище" в 06:00ч. по маршрут Русе - Букурещ.
Пристигане в Букурещ следобед. Автобусна панорамна обиколка на града: площад "Съединение" (Piata Unirii), площад "Конституция" (Piata Constitutiei), Палата на Парламента, булевард "Съединение", хълма на Патриаршията, Букурещкия университет, Националния театър "Йон Лука Карджиале", Римския площад (Piata Romana), Площада на авиаторите, Триумфалната арка, булевард "Виктория" (Calea Victoriei), площад "Революция" (Piata Revolutiei), сградата на румънската филхармония- "Атене", Кралския дворец, църквата "Крецулеску", Военния клуб и палатата на румънската банка "CEC". Посещение на княжеския дворец Могошоая.
Посещение на Националния музей на селото „Димитре Гущи". Музеят на румънското село е считан за най-големия музей на открито в Европа като неговата колекция наброява над 350 експоната. Къщите в музея представят автентична румънска архитектура и свидетелстват за бита и традициите в различни части на Румъния.
Свободно време в Стария град - очарователната историческа част на Букурещ с преплетени калдъръмени улички, работилнички и множество традиционни заведения.
Настаняване в хотел 3*в Букурещ,
По желание вечеря в традиционен румънски ресторант /заявява се най-късно при доплащане; осъществява се при минимум 25 записани туристи/.
Нощувка.


2 ден:
Закуска.

Отпътуване за гр. Слъник, окръг Прахова.
Районът на гр. Слъник се нарежда на трето място в Европа по добив на сол, след района на Краков в Полша и района на Залцбург в Австрия. Слъник днес е един от най-значимите балнео курорти в Румъния. Уникалната Солна планина, Пещерата на булката, Езерото на овчаря, Зеленото езеро и Старата солна мина "Униря" са само част от забележителностите на курорта.
Посещение на солна мина "Униря".
Днес, солна мина "Униря" в Слъник е един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. Мината функционира и като санаториум, тъй като високата влажност (около 60%) и голямата концентрация на натриеви йони във въздуха имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания. За да се влезе в мината е необходимо спускане на 210 м под земята посредством специализиран транспорт. Представена е в 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянната температура на въздуха е 13 градуса. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет.
Отпътуване за България.

Цени

ОБЩА ЦЕНОВА ИНФОРМАЦИЯ

ЦЕНА: 09.07-10.07.2016 ПРОМО! 139 лв. - еднократно плащане до 14.05.
ПРОМО! 145лв. - плащане с депозит до 14.05.
149 лв. - еднократно плащане от 16.05. до 25.06.
155 лв. - плащане с депозит от 16.05. до 25.06.
159 лв. - еднократно плащане след 25.06.
165 лв. - плащане с депозит след 25.06.
19.11-20.11.2016 ПРОМО! 139 лв. - еднократно плащане до 17.09.
ПРОМО! 145лв. - плащане с депозит до 17.09.
149 лв. - еднократно плащане от 19.09. до 05.11.
155 лв. - плащане с депозит от 19.09. до 05.11.
159 лв. - еднократно плащане след 05.11.
165 лв. - плащане с депозит след 05.11.


Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус за международни пътувания;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Букурещ;
 • панорамна обиколка на Букурещ;
 • екскурзия до двореца Могошоая;
 • екскурзия до гр. Слъник с посещение на солна мина "Униря";
 • водач от агенцията
  Цената не включва:
 • медицнска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро:
 • за лица до 69 год. - 1 лев на ден;
 • за лица от 69 год. - до 85 год. - 2,50 лвна ден.
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
 • вечеря в традиционен румънски ресторант /заявява се най-късно при доплащане; осъществява се при минимум 25 записани туристи/ - цената и менюто предстои да бъдат публикувани
 • входни такси:
 • Дворецът Могошоая - възрастни - 5 RON; ученици, студенти и пенсионери - 2 RON;
 • Солната мина "Униря:
 • възрастни - 20 RON;
 • пенсионери - 18 RON;
 • деца над 3 год., ученици, студенти на възраст до 25 год., инвалиди - 10 RON
 • За групи над 30 човека:
 • възрастни - 18 RON;
 • пенсионери - 16 RON;
 • деца над 3 год., ученици, студенти на възраст до 25 год., инвалиди - 9 RON
 • Музей на селото „Димитре Гущи" - възрастни - 10 RON; пенсионери - 5 RON; ученици и студенти - 2.5 RON

 

  Важна забележка:
 • При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ , удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други /
 • доплащане за единична стая - 30 лв.

 

  Начин на плащане: депозит - 70 лв. на човек при записване доплащане - 10 дни преди отпътуването 

 Застраховане: Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа" 2. Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора" съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" - гр. София, ул.„Стефан Кaраджа" 2. Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 Забележка: Броят на тройните и единичните стаи е ограничен. Записването за тези типове настаняване е с допълнително потвърждение от страна на туроператора .


Настаняването в Букурещ в двойна стая е единствено в стаи с отделни легла. Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

 Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна.

Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.

 Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията. Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства. лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.   Необходими документи: Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.  

Резервации

КОНТАКТИ
Маркираните със синя рамка са задълйителни червено полета за задължителни