София, пл.България 1, 
Административна сграда на НДК-Проно, ниво партер 

тел: 02/953 11 20 
02/470 02 99 

Еднодневна екскурзия Солун  
[ Посещения 675 ]
Разгледай
Град:   Солун
Държава:  Гърция

Обща информация

Описание:

Отпътуване от София, Ал. Невски в 06.00 ч. по маршрут Петрич - Кулата - Солун. Възможност за качване от Перник(Шел Драгичево), Дупница, Благоевград, Петрич.

В Солун се пристига преди обяд и тогава групата се разделя. Едната част се отправя към горещите точки за паразуване в Солун, разполагайки с около 5 часа, за да се развихри из магазините. Втората част на групата изпълняват туристическата програма, която е както следва: Панорамна обиколка на града, минава се през Прочутата Бяла кула, макар и преди носела имената Кулата на кръвта и Червената кула, сега отново е Бяла и в нея се помещават интересни музейни експонати от Византийската епоха. Обиколката на втората група продължава с паметника на Александър Македонски, Арката на Галер, крепостта, от която се открива възхитителна гледка - много подходяща за снимки и старата част на града. Последната спирка е известната църква "Св. Димитър"- построена върху римският затвор, в който е пострадал Светецът и където е бил гробът му. Днес мощите му се съхраняват в църквата, а подземията са отворени за посетители - реставрирани и учудващо добре запазени. След приключването на туристическата обиколка - Свободно време в центъра на града.
След обяд, (след 5 ч. престой в Солун), групата отпътува за България. Пристигане късно вечерта (около 23 ч.) в София.


Често задавани въпроси:

"Ще ни е достатъчно ли времето за пазаруване в Космос? Защо не организирате дву-дневна шопинг екскурзия в Солун с нощувка? "

Скъпи Клиенти, неслучайно нашата еднодневна екскурзия се провежда в събота. Вариант за двудневна шопинг екскурзия би бил изпълним в дните петък и събота. Тъй като южните ни съседи почиват в неделя и нищо не работи, от магазините в центъра, през супермаркетите, включително и мола Космос.

"Какви са цените по кафенетата на Крайбрежната улица?"

Нормално срещано явление, както и във всички останали големи градове из централните улици цените да са завишени. Ако няколко преки по-нагоре седнете в кафене, то цената на еспресото ще е 2 евро, на Крайбрежната то може да достигне и 4 евро. Но все пак сте на първа линия и морето е пред вас, пейзажът качва цената.

"Какви са цените из ресторантите? За колко пари могат да се нахранят двама човека приблизително?"

Цените варират взависимост от местоположението и вида на ресторантите. Горе-долу салатите варират от 3-4 евро до 8-9. Типичната гръцка салата е около 3 до 5 евро, най-скъпи са салатите с морски дарове. От основните ястия агнешкото и свинското в различни вариации са най-срещани, цените са различни, но рядко ще намерите под 7-8 евро. Тук слагаме един удивителен знак и Ви предупреждаваме, че в някои ресторанти е често срещана практика да пишат цената на месото/ рибата за 100гр. Вашата порция се оказва впоследствие 300 гр и цената се умножава по три в сметката. Рибните специалитети определено си заслужават- рибата е прясна и добре приготвена, калмарите и пържения октопод са също често срещани в повечето ресторанти. Ако все пак не искате да се изхвърляте по ресторанти - най-лесното решение е гироса, вид гръцки дюнер със свинско месо, пържени картофи, домати, лук завити в гръцка питка, намазана с дзандзики.

"Къде е по-изгодно да си пазаруваме от Виа Егнатия или от мола Космос?"

Виа Егнатия е подобна на Софийската Граф Игнатиев, много малки магазинчета с изгодни намаление и голямо разнообразие в стоките. Цените са по-ниски от тези в Космос, тъй като в мола повечето магазини са на известни марки и цените често са сходни с тези у нас. Когато има сезонни намаления, безспорно можете да уцелите джакпота с много изгодни находки както от Виа Егнатия, така и от Космос.

Цени

ОБЩА ЦЕНОВА ИНФОРМАЦИЯ

Дати: 25.11.2017, 09.12.2017, 23.12.2017, 06.01.2018, 20.01.2018, 03.02.2018
Цена от: 30 лв.

23/12 цена 45 лв
Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран автобус (климатик, видео, минибар),
  • Панорамна обиколка с екскурзовод на Български еизк;

Цената Не Включва :

  • Задължителна медицинска застраховка 2 лв. За лица над 69 г. 3 лв. към ЗК Евроинс с общ лимит за един застрахован 2000 евро.
  • Входни такси и лични разходи.

Паспортен и визов режим. Граждани на Р. България пътуват без виза само с лична карта. Деца под 18г. пътуват с нотариелано завеерно пълномощно от двамата родители.

Резервации

КОНТАКТИ
Маркираните със синя рамка са задълйителни червено полета за задължителни