София, пл.България 1, 
Административна сграда на НДК-Проно, ниво партер 

тел: 02/953 11 20 
02/470 02 99 

Плевен-Панорамата-Кайлъка  
[ Посещения 842 ]
Разгледай
Град:   Плевен
Държава:  България

Обща информация

Описание:


Отпътуване в 7:30 ч. от площад "Александър Невски" - София. Кратка почивка по пътя. Пристигане в Плевен. Градът пази историята на жестокото и кръвопролитно плевенско сражение в Руско-турската Освободителна война. Най-подходящото място, където можем да се докоснем до спомените от 1877 г. е Панорамата „Плевенска епопея 1877"., създадена в чест на 100-годишнината от героичната епопея. Комплексът се състои от четири зали, посветени на различни етапи от развитието на войната. Втората зала е самата панорама. Триизмерна форма и оригинално художествено съчетание на живопис, скулптура и автентични предмети дават ясна представа за събитията довели до освобождението на града. Ще имаме възможността да се разходим и в уникалния парк Кайлъка. Сред пищна растителност и скални масиви са оформени чудесни кътове за отдих и спортни площадки, вият се сенчести алеи, ухаят розариуми и цветни кътове, блестят езера и плувни басейни. Парка е обявен за защитена местност през 1973 г.
Останките от крепостта Сторгозия също се намират в парк "Кайлъка". Тя е построена през късната античност (IV-VI век) от римляните и е с заемала площ от 31000 квадратни метра. Крепостните стени са били с височина 2 метра, изградени от твърди камъни. Крепостта е обграждала и охранявал множество жилищни и административни сгради.
В източната част на Сторгозия са открити останки от раннохристиянска базилика, която е втората по големина след царската базилика в Плиска. От крепостта "Сторгозия" все още запазени и реставрирани са част от защитната система, базиликата и хореума.
Музеят на виното разположен в естествена пещера също се намира в парк "Кайлъка".
Отпътуване за София. Пристигане около 21.00 ч.

Цени

ОБЩА ЦЕНОВА ИНФОРМАЦИЯ

Цена от: 32 лв.

Дати на отпътуване:
06.09.2017 г., 18.11.2017 г.


В цената са включени:
  • транспорт с туристически автобус / микробус
  • екскурзовод по време на пътуването

В цената не са включени:

  • входна такса за Панорама „Плевенска епопея 1877"
  • входна такса за посещение и дегустация в Музея на виното
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста
  • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини

Резервации

КОНТАКТИ
Маркираните със синя рамка са задълйителни червено полета за задължителни

Галерия