София, пл.България 1, 
Административна сграда на НДК-Проно, ниво партер 

тел: 02/953 11 20 
02/470 02 99 

Великден в Мароко - Пътешествие отвъд епохата на имперските столици  
[ Посещения 277 ]
Разгледай
Град:   Маракеш – Казабланка – Рабат – Мекнес – Волюбилис – Фес – Ифран - Бени Меллал – Оурика
Държава:  Мароко

Обща информация

Описание:

Първи ден, 05.04.2018 г. четвъртък: София - Маракеш вечеря
Среща на летище София, Терминал 1 с нашия представител на летище. Регистрация за директен чартърен полет София - Маракеш на BH Air / с продължителност 4 ч и 30 мин./Кацане на летище „Менара" в Маракеш. Посрещане от Вашия професионален екскурзовод в Мароко (обслужването на място е изцяло на български език). Трансфери и настаняване в хотел - Zalagh Kashbah 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Втори ден, 06.04.2018 г петък: Маракеш - Казабланка закуска и вечеря
Закуска. Туристическа обиколка на Маракеш. Ще се запознаете с топ забележителностите и исторически паметници на града. Градините Менара, където сред многото насаждения от маслинови дървета ще се види басейна напоен от каналите, които идват от високия Атлас. Ще се възхитите на джамията Кутубия /Koutoubia Mosque/ най-голямата джамия в Маракеш, и една от най-внушителните в Мароко и Магреба, разходката ще продължи с посещение на Двореца Байя /Bahia Plalace/, където ще се насладите на изключителните образци на декорации от кедрово дърво и мрамор. Ще преминем през суковете, поразяващи с майсторски изработени стоки, след това ще достигнем до Площад "Джема ел-Фна" /Jemaa el-Fnaa Square/, туптящото сърце на Маракеш. Ще усетите магията на този оживен кошер от търговци, купувачи, зяпачи, музиканти и цялата пъстра тълпа, изпращаща жаркия ден. Отправяме се към Медината, смело спускайки се по нейния лабиринт от алеи и странични улици. След това ще посетим автентичната берберска аптека, от където освен презентация, която ще ни направят специалистите и производителите на натуралните продукти като арганово олио, шафран, расалханут, арника, жен шен, нежела, ментов чай....,ще можем и да си купим от тези продукти. Отпътуване за Казанбланка. Името на града предизвиква мисли за холивудски блясък, но всъщност е търговската столица на Кралството. Ще откриете очарованието на тази космополитна и очарователна крайбрежна столица, разхождайки се по елегантните булеварди в колониален стил „ Вил Ноувел" /Ville Nouvelle/. Настаняване в хотел Prince de Paris 4* или подобен в Казабланка. Вечеря и нощувка.

Трети ден, 07.04.2018 г събота: Казабланка-Рабат-Мекнес-Волюбилис-Фес закуска и вечеря
Закуска. Посещение на джамията Хасан II (отвън) за снимки. Отпътуваме за Рабат, около 1 час. Пристигане в Рабат и обзорна обиколка на града включваща мавзолея на Мохамед V и Кралския дворец /отвън/. Продължаване към Мекнес /около 155 км, около 2,30 ч/. Пристигане в Мекнес, бивша имперска столица по време на царуването на Мулай Исмаил, края на 17 ти и началото на 18 век, град, известен в миналото като „Градът на 100 те минарета". Ще видите внушителните градски стени и и красиво украсената порта на Баб Мансур. Отправяме се към древния град Волюбилис, античен град в близост до Мекнес в северната част на Мароко. Основан е през III век пр.н.е. от финикийците и достига най-голям разцвет под римска власт. През VIII век става първата столица на династията на Идрисидите, но през следващите столетия запада и през XI век населението му е преселено в близкия град Мулай Идрис. Продължаване към Фес. Настаняване в хотел Menzeh Zalaagh 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Четвърти ден, 08.04.2018 г. неделя: Фес закуска и вечеря
След закуска ще потеглим първо до Кралския дворец със седемте златни порти, където ще слезем от автобуса и ще направим снимки отвън. Непосредствено до него се намира стария еврейски квартал наречен Мелах, създаден през 1438 г. Там ще разберем каква е разликата между еврейската и мюсюлманска архитектурата, след като видим тези красиви балкони издялани в кедрова дърворезба. После ще потеглим към един хълм, на който е разположена старата наблюдателница на Фес, наречена Борш, от където ще се насладим на Медината от високо, която между другото прилича на Йерусалим, гледан от Елеоновия хълм. След като приключим с пейзажите ще посетим старата Медина с над 9 000 лабиринтни улички. Това е най-голямата пешеходна зона в света - Паметник на Юнеско. Ще видим как се обработва и боядисва кожата, ще преминем през текстилни ателиета. Ще се отбием до площада Нежарине, място, където се свързват всички улички от Медината. След това ще посетим ателиетата за сувенири, където ще видим обработката на бронз и равирането върху него на ръка. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря и нощувка.

Пети ден, 09.04.2018 г. понеделник: Фес-Ифран-Бени Меллал-Маракеш закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване за Маракеш. Преминаваме през Средните атласки планини, за да се насладим на контрастиращите пейзажи и внушителни масиви с необичайни скални образувания и хълмове покрити с гъсти кедрови гори. Маршрутът ни преминава през Ифран, живописен ски курорт, разположен на 1650 метра надморска височина, известен с архитектурата си в европейски стил. По пътя, кратка спирка за разглеждане на забележителностите на Бени Меллал /Beni-Mellal/, намира се в полите на планината Тассемит, популярен е като селскостопански център на Кралството, благодарение на континенталния климат, тук се отглеждат множество растителни култури. Пристигане в Маракеш. Трансфер и настаняване в хотел Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Вечеря и нощувка.
• По желание: посещение на спектакъла „Фантазия" - включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда - 50 евро.

Шести ден, 10.04.2018 г. вторник: Маракеш - Оурика - Маракеш закуска
Закуска. Днес ще се отправим към Високите атласки планини, за да посетим автетнтично берберско селище. След прекрасните гледки, които ще се открият пред нас на път към селището, ще имаме удоволствието да погостуваме в един от берберските домове и да се насладим на гостоприемството на домакините с чаша ментов чай и домашни палачинки. Отпътуване обратно за Маракеш и трансфер до летище „Менара" за обратен полет до София. Кацане на летище София, Терминал 1.

Цени

ОБЩА ЦЕНОВА ИНФОРМАЦИЯДати

Човек в двойна стая Единична стая Допълнително легло Дете до 12 г. с 2‘ма възрастни
05.04 - 10.04.18 638 € / 1248 лева 668 € / 1307 лева 628 € / 1228 лева 584 € / 1142 леваЦената включва:
• Самолетен билет - чартърен полет на авиокомпания BH Air: София - Маракеш - София с включени летищни такси
• Трансфери с климатизиран автобус по програмата
• 5 нощувки на база HB полупансион /закуска и вечеря/ в 4* хотели
• Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия
• Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
• Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗAД „Армеец"

Цената не включва:
• Обяди по време на пътуването - заплащат се на място
• Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място
• Бакшиши - 10 евро за целия престой, които се заплащат на място
• Такса гориво при значителна промяна на цената на горивото. Обявява се при доплащането на пакета

Минимален брой туристи: 30
Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване

Полетна информация:
София 14:30 ч., Маракеш 16:00 ч.
Маракеш 17:00 ч., София 23:55 ч.
Тип самолет: Airbus A320

Адрес: Авиокомпания BH Air, София ул. Игнатий Дякон 7А
Забележка: Възможна е промяна в полетното разписание!
Начин на плащане: депозит 300 евро или 600 лева при записване; доплащане до 20 работни дни преди датата на отпътуване!
Необходими документи: копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
Срокове за анулации и неустойки:
До 60 работни дни от датата на заминаване - без неустойка
От 59 работни дни до 21 дни - 300 евро / 600 лева
От 20 работни дни до деня на отпътуване - 100% от стойността на пътуването

Вид използван транспорт: Самолет; Автобус

 

Резервации

КОНТАКТИ
Маркираните със синя рамка са задълйителни червено полета за задължителни