София, пл.България 1, 
Административна сграда на НДК-Проно, ниво партер 

тел: 02/953 11 20 
02/470 02 99 

ВЕЛИКДЕН 2018 В ГОЛУБАЦ  
[ Посещения 192 ]
Разгледай
Град:   Голубац
Държава:  Сърбия

Обща информация

Описание:
1-ви ден /06.04.2018/: Отпътуване от стадион "В.Левски" в 06:30 часа по маршрут София-Видин-Неготин-Джердап- Голубац. Пресичане на границата на ГКПП Брегово. Пътя ни минава покрай Неготин, за да излезем на река Дунав в една от най-живописните й части - Казаните - най-голямата теснина и стръмнина на реката. Тук силата на водата е издълбала невероятен каньон. Фотопауза по пътя преди да достигнем най-големият хидроенергиен възел Джердап 1 /Железни врата/. Кратка спирка за снимки от вън на хидроцентралата. Пристигане в Голубац и настаняване в хотел „Голубачки град", красиво разположен на брега на река Дунав. В 18:00 часа желаещите могат да посетят местната църква Св. Никола, вечерна молитва на Разпети петък. След 20,00 ч вечеря в хотела - постно или класическо меню. Нощувка.

2-ри ден /07.04.2018/: Закуска. По желание в 09:00 часа- Екскурзия за посещение на останките на стария римски град Виминациум с Мамут парк. Римският Виминациум е най-важното военно и цивилно укрепление на територията на римската провинция Мизия, за периода от първото до четвъртото столетие на новата ера. Градът е покосен от чума през 3 век и тук през 251 г. е построен мавзолея на римския войнишки император Хостилиан, починал в разгара на епидемията. Градът е постоянен лагер за VII Клавдиев легион. Разрушен от аварите и по-късно възстановен от Юстиниан I в 535 г. сл. Хр. като погранично военно укрепление. На 270 метра източно от мавзолея на Вименациум е открит напълно запазен скелет на мамут под земята, на възраст около 1 милион години /датиран от праисторическия период, миоцена/, и обявен за един от най-старите в света. Местните археолози му дават галеното име Вика. Палеонтологичния парк отваря врати през юни 2014 г. и е известен като "Мамут парк". Простира се на площ от 1500 квадратни метра. Това е подземна пещера, в която се помещава Вика, разкопан през 2009 год., както и останките на други четири мамута разкопани две години по-късно, които са датирани на 180,000 години и носят имената: Носко, Търбушко, Чомла и Ленка. Връщане в хотела. 12,00-15,00 часа Обяд, свободно време за почивка. 23:30 часа посещение на църквата Св. Никола за Великденската молитва. Всеки гост получава подарък боядисано яйце. След посрещане на Възкресението Христово - Великденска късна вечеря с жива музика, курбан "магерица", чаша червено вино и сръбска скара. Нощувка.

3-ти ден /08.04.2018/: Закуска. В 09:30 часа - Екскурзия до Голубачката крепост и музей "Лепенски вир" . „ГОЛУБАЧКА КРЕПОСТ" е средновековна крепост, отстояща на 4 км от хотела по течението на р.Дунав и за първи път се споменава в Унгарските пътеписи през 1335г. През 2012 г. е започнат и завършен проект за възстановяване и консервация на крепостните стени, като е изграден и модерен информационен център, специални пътеки и тунел, пристанище за големи круизни кораби на реката до крепостта. По целия плавателен път по река Дунав крепостта представлява единствен запазен и възстановен исторически комплекс, който се отличава със своята внушителност и историческо възприятие в рамките на района. "ЛЕПЕНСКИ ВИР" е единственият модерен археологически музей в света и в Европа, който предлага директно докосване до праисторическата цивилизация oт стария неолит, същестувавла в този дял на река Дунав още 7000-8000г. преди новата ера, със собствена инфраструктура на селището, със собствена култура и самобитност, които нямат аналог никъде. Там ще се запознаете и с първите образци на монументална скулптура, датирани между 5-7 хилядолетие пр. Н. Ера., както и с историята на откриването на този уникален обект. Връщане в хотела. 12,00-15,00 часа Обяд, свободно време за почивка. Късния след обяд - излет до манастира Тумане църковна светиня, в която се съхраняват мощите на "Свети Зосим" и е била обител на крал Милош Обилич. Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта с жива музика. Нощувка.

4-ти ден /09.04.2018/: Закуска. Свободно време за разкодка покрай реката. 10,00 часа освобождаване на стаите и отпътуване за България през белградската магистрала. Преминаване на границата на ГКПП Калотина. Пристигане в София вечерта.

Цени

ОБЩА ЦЕНОВА ИНФОРМАЦИЯ
Цена на човек, за пакет, в лева.

 Промо цени за ранни записвания
до дата
28.02.2018
 Редовни цени след
 дата 01.
03.2018
На човек в двойна стая в стандартна стая 249.00 лева 279.00 лева
3-ти възрастен в двойна стая 249.00 лева 279.00 лева
Дете до 12 г. с двама възрастни на доп.легло 179.00 лева 199.00 лева
Доплащане за единично настаняване 379.00 лева 409.00 леваЦената включва:
 • - Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • - 3 нощувки със закуски в хотел „Голубачки град" http://hotelgolubacki.co.rs/;
 • - 2 обяда на сет меню, без напитки;
 • - 3 вечери - 2 стандартни /без напитки по меню/ и 1 празнична Великденска вечеря /сет меню/ с великденски курбан „магерица", чаша вино и сръбска скара. Вечерите на 7 и 8.04. са с жива сръбска музика ;
 • - Посещение на Голубачката крепост и археологическо находище „Лепенски вир" -входните такси се заплащат на място в сръбски динари ;
 • - Излет до манастира „Тумане" /провежда се само при подходящи метеорологични условия/;
 • - Медицинска застраховка с Асистанс с 2000 евро покритие;
 • - Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.
Цената не включва:
 • - Посещение на археологически парк „Вименациум" и „Мамут парк - 20 лева на човек /при минимум 20 туристи/- входните такси се заплащат на място в сръбски динари;
 • - Входните такси на посещаваните обекти /около 800 динара/;
 • - Разходи от личен характер;
 • - Доплащане на мед.застраховка по желание с 5000 евро покритие - 4 лева на човек;
 • - Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. -4 лева при 2000 евро и 8 лева при 5000 евро покрития;
 • - Гарантирано настаняване на предни места до 3-та двойна седалка - доплащане 30 лева на пакет.
 • За желаещите да ползват собствен транспорт се приспадат 45 лева от обявената цена и не се включва мед.застраховка. Местата за собствен транспорт са ограничени.

 

Хотел „Голубачки град" е един от най-атрактивните хотели по поречието на р.Дунав в сръбската му част. Проектиран е така, че всички тераси на ресторанта и самите ресторанти да имат изцяло панорамна гледка към реката. Разположен на 20 метра от десния бряг на река Дунав, на входа на Железни врата. Пред него се простира дълъг 2 км кей, който предлага изглед към езерото Голубачка. Дунав в този си дял е най-широк - около 6,5 км и най-красив, защото всички го наричат "Сръбското море".Традиционната гостоприемност, отличната нагласа към туристите и предлаганите услуги към тях, създават марката на търсен и постоянно посещаван хотел. Голубачки град разполага с 50 стаи, 2 ресторанта, бар, заседателна зала, До него се стига по магистралата от София през Ниш за Белград, като на разклона за гр. Пожаревац в посока към Велико Градище се свива вдясно и се пристига в Голубац. Като цяло трасето е с дължина около 380 км и ако се пътува с автобус с една кратка почивка по пътя, времето е около 5 часа, а с кола е около 4 часа на територията на Сърбия. При посещение на хотела и обектите около него, ще усетите част от световната история пред очите ви, ще обиколите важни исторически и археологически места от този дял на Сърбия, с които е известен този район.
В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс:
1 евро = 118-119 динара
1 лев = 58- 59 динара
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 човека.
Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане - до 20 дни преди отпътуване
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.

Резервации

КОНТАКТИ
Маркираните със синя рамка са задълйителни червено полета за задължителни